peuterspeelzaal

Project HerfstProject ik en jij

Bij het thema IK & Jij staat ons lichaam centraal. Hoe zie ik eruit en hoe zie jij eruit? Wat zit er allemaal aan je lichaam en wat kun je daar zoal mee doen? Zo hebben we een mond en daar zitten tanden in en een tong. Die hebben we  bijvoorbeeld nodig om te eten, te drinken en te praten. We moeten goed zorgen voor onze tanden en daar helpt de tandarts ons ook een handje bij! Doe je mond maar open, dan kunnen we even kijken met de spiegel.

We hebben oren om te horen en te luisteren. Wat voor geluiden komen er uit de rode kokers? Klinkt het hard of zacht?

We hebben ook handen met vingers eraan. Daar kunnen we mee klappen, iets vastpakken en voelen. Hoe voelt het om met je vingers te verven of te tekenen met scheerschuim?

Kortom een thema waarbij de kinderen heel veel ontdekken en plezier aan beleven.


Project peuterspeelzaal

We hebben met de peuters een spannende tocht door de zomer gemaakt in de klas en buiten. Het rollenspel naar het strand gaan, wat zie je allemaal op het strand? Wat trek je aan als je gaat zwemmen enz.

Kinderen hebben schelpen gezien en er mee in het zand gespeeld. Ook water bij het zand doen was een spannende ontdekking, want dan plakt het zand ineens en kan je zandtaartjes maken. Ze hebben in de tent gespeeld en bij de ijsjeskraam waren er lekker ijsjes te krijgen. Maar het verhaal van de big Floortje die het heel warm had en zo maar in het water plonst. Dit vonden de kinderen geweldig.

Daarbij liet het weer ons bij dit thema zeker niet in de steek. Ook dit thema was weer heel erg leuk en leerzaam.Broem Tingeling (verkeer)


In het project Broem tingeling ! sluiten we aan bij wat peuters meemaken van het verkeer, wat zij zien en beleven in hun eigen omgeving is het belangrijkste. We zijn hierbij ingegaan op veilig oversteken, goed uitkijken. Dus een stoplicht en een zebrapad was voor veel kinderen nieuw.

 

Daarbij hebben we een korte wandeling gemaakt met de peuters en gekeken wat zien we, wat horen en ruiken we? Op de speelplaats hebben de kinderen een parcours gefietst met een rotonde en stoplichten. Dus weer een heel leerzaam en leuk thema."Holletje, bolletje, lente"

Het thema “holletje, bolletje, lente speelt in op wat er verandert in de lente en wat de kinderen beleven en zien.

De kinderen hebben zelf zaadjes geplant( Afrikaantjes), maar ze hebben ook geleerd dat je de zaadjes water moet geven om ze te laten groeien. Blauwe druifjes en narcissen hebben ze mogen bekijken en er aan ruiken was ook wel spannend.

Beesten van de boerderij daar hebben we uitgebreid mee kennis gemaakt, want hoe heet nu o.a. een baby paardje, of een baby koe? En hoe ziet die eruit?

Creatief zijn de kinderen ook bezig geweest met o.a. bloemen maken, het eierdopje versieren op het paasbord. De resultaten waren mooi.

"Mmmmmm, lekker eten!"

Het thema “Mmmm, lekker eten!” Was voor de kinderen weer een geweldige uitdaging. Boodschappen doen in hun eigen winkeltje met een winkelwagentje, afrekenen aan de kassa en koken in hun eigen keukentje in de klas. Allemaal lekkere dingen proeven. Maar de kinderen hebben ook zelf pannenkoeken gebakken en lekker opgegeten, Mmmm !!!!!

Ook knutselen stond op het programma, sneetjes brood beplakken met vruchtenhagel, schudde buikjes of Play mais. Maar een leuke pizza maken vonden ook veel kinderen super leuk.Welkom bij peuterspeelzaal ‘t Kaboutererfje,

Zo rond de tweede verjaardag van een kind wordt de behoefte om met andere kinderen te spelen steeds groter. Spelen met leeftijdsgenootjes in een groep is leuk, maar ook leerzaam. Het levert namelijk een belangrijke bijdrage aan de totale ontwikkeling van kinderen. Een voorwaarde hiervoor is wel dat dit in een veilige en vertrouwde omgeving gebeurt. Op onze peuterspeelzaal kunnen kinderen, binnen een beschermde omgeving met professionele begeleiding, hun wereld vergroten.

Peuterspeelzaal ‘t Kaboutererfje is één van de achttien zalen die valt onder Stichting Peuterspeelzalen Dordrecht en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Wij bieden VVE (voorschoolse en vroegschoolse educatie) aan met het programma Piramide. Piramide stimuleert jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling waarbij het vrij spelen centraal staat. Door een slimme combinatie van activiteiten krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld.

De kinderen worden begeleid door twee professionele leidsters met een VVE-kwalificatie en ondersteund door een vrijwilligster of leerling.

In nauwe samenwerking met basisschool De Griffioen en de COKD (kinderopvang) dragen wij zorg voor een goede en verantwoordelijke doorgaande lijn zodat uw kind een goede start krijgt.

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie over ons? Bezoekt u dan onze website: www.s-p-d.nl of maak een afspraak om een keer te komen kijken.

Wij zijn aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 – 15.00 uur (alleen op dinsdagmiddag tot 15.30 uur).
Je moet zijn aangemeld om gadgets toe te voegen die alleen zichtbaar zijn voor jou