meestersenjuffen


Met veel plezier werkt juf Yolanda op de Griffioen! Ze weet veel van social media en is ontzettend lenig en sportief: in haar vrije tijd turnt ze en geeft ze les bij een gymnastiekvereniging.

Meester Ron werkt al heel lang op de Griffioen

en vindt het een fijne school, want er is altijd

wel iets leuks te doen. Hij zorgt voor de computers

 en de digiborden. Wanneer er iets stukgaat,

zorgt hij ervoor dat het weer gerepareerd wordt

Juf Marianne werkte eerst op een kleuterschool

 in Rotterdam-Charlois, maar nu al weer vijftien

 jaar op de Griffioen. Ze tekent en schildert graag.

En ze houdt van muziek luisteren, zachte, zoete dropjes,

vlinders en als het mooi weer is, stapt ze op de racefiets.

Eerst was juf Elvira  stagiaire en later leerkracht op de Griffioen. Al meer dan twaalf jaar! Met kinderen werken, daar wordt ze gelukkig van. Sinds augustus 2012 is ze ook nog eens een trotse moeder en andere dingen waar ze blij van wordt, zijn haar huis, de tuin, zee, stad en theater.

Om te zien hoe kinderen leren lezen, rekenen en schrijven, vindt juf Els een boeiend proces. Het is elk jaar weer anders. Ze is al sinds december 1986 werkzaam op de Griffioen en ze heeft nu zelfs af en toe leerlingen waarvan ze één van de ouders ook ooit in groep 3 had. Zo'n hernieuwde kennismaking is leuk!

De intern begeleider op de Griffioen heet Dineke. Ze is enorm veelzijdig: ze is opgeleid tot etaleur, kunstenaar, handmatig schoenmaker en leerkracht. Maar werken met kinderen vindt zij het allerleukst!

De creatieve ideeën van Annet, werkzaam in de kleuterbouw, komen goed van pas op school en dus knutselt en tekent ze lekker veel. Ze houdt het meest van wandelen in het bos met haar hond, van Italiaans eten en ze gaat graag met haar gezin skiën.

Toen juf Corrie veertien jaar geleden stage liep op de Griffioen, dacht ze: hier wil ik werken! Boffen de Griffioenkinderen even: dat kon ook. Inmiddels is dat veertien jaar geleden. Thuis kijkt ze graag naar de televisie, zit ze in een boek te lezen of is ze met de iPad bezig. Ook zit ze al vanaf haar zevende op korfbal.

Al vijfentwintig jaar werkt meester Theo op de Griffioen. Hij blijft het leuk vinden om met kinderen te werken: ze zijn eerlijk en spontaan, iedere dag zijn er nieuwe verrassingen. Wat hij heel bijzonder vindt, is dat hij leerlingen van vroeger nu terugziet als papa of mama. Hun kinderen zitten ook op de Griffioen. Leuk toch!