Ouderraad


Ouderraad (OR)

De ouderraad bestaat uit 9 enthousiaste leden waarvan 6 ouders en 3 leerkrachten.
Geheel zelfstandig, maar natuurlijk onder verantwoordelijkheid van Obs de Griffioen wordt alles met liefde en plezier gedaan voor de leerlingen en het team van Obs de Griffioen. Per schooljaar hebben we gemiddeld 6 vergaderingen.

Dit zijn de leden van de ouderraad:

Ouders

Leerkrachten

Wendy de Visser   

Elly van Turenhout

Ingeborg de Vlaming  (notulist)

Ramona Jansen

Geesje Speets  

Shanta Ramkhelawan

Melanie Leimena-Kraaijeveld (penningmeester)

 

Patricia Dekker (voorzitter)

 

Dewi Kalff

 

 

 Wat doet de ouderraad?

Buiten het innen van de ouderbijdrage en adviseren van of over algemene schoolzaken ondersteunt de ouderraad bij verschillende activiteiten op school zoals:

·         Sinterklaasfeest

·         Kerstfeest

·         Carnaval

·         Paasfeest

·         Koningsspelen

·         Sportdag

·         Zomerfeest

·         Schooluitjes

·         Schoolkamp groep 8

·         Koken

Wij zorgen onder andere voor het inpakken van de cadeautjes voor het sinterklaasfeest, voor het maken van een speciale avond tijdens het kerstfeest of kerstmarkt, voor de verjaardagsmutsen maken van de groepen 1 en 2, kerstversiering ophangen, boodschappen halen voor verschillende activiteiten en  hulpouders voorzien van koffie en thee tijdens feesten.

Ouderbijdrage

De kosten voor de verschillende activiteiten kan de school niet uit het onderwijsbudget bekostigen. Daarom wordt elk schooljaar om een ouderbijdrage gevraagd.
Voor het schooljaar 2016 – 2017 bedraagt de ouderbijdrage voor de groepen 1 t/m 7 € 46,00 en groep 8 € 100,00. Wij begrijpen dat er gezinnen zullen zijn waarbij de ouderbijdrage een probleem vormt. Hier zijn oplossingen voor, bijvoorbeeld gespreid betalen of hulp vanuit Stichting Leergeld. Hierover kan directeur Ben van Es u verder informeren.


Wat doet de ouderraad eigenlijk met het binnengekomen geld?

De ouderbijdrage wordt besteed aan de volgende activiteiten en festiviteiten:

·         Sinterklaasfeest

·         Kerstfeest

·         Carnaval

·         Paasfeest

·         Koningsspelen

·         Sportdag

·         Zomerfeest

·         Schooluitjes

·         Schoolkamp groep 8

·         Koken

Onder andere wordt een groot deel van het geld besteed aan busvervoer in verband met de jaarlijkse uitstapjes van de leerlingen, bij alle festiviteiten en activiteiten wordt voor een versnapering gezorgd voor de leerlingen tevens regelt de ouderraad een aardig presentje voor de leerlingen in verband met Sinterklaas- en Kerstviering.

Al deze activiteiten zorgen voor een sfeervolle school en hopelijk heeft u met bovenstaande informatie een goed inzicht in wat er zoal met uw geld gebeurt. Met deze uitleg hopen we in dit nieuwe jaar als vanouds de ouderbijdrages mogen te ontvangen, zodat we Obs de Griffioen ook dit jaar weer de extra’s kunnen bieden die zorgen voor een sfeervol 2016 – 2017. Want dat willen we toch allemaal voor onze kinderen!

Rekeningnummer voor de ouderbijdrage IBAN nr.: NL07INGB0005547615 ten name van de ouderraad van OBS de Griffioen.

Mocht u nog vragen hebben over de Ouderraad of uw ouderbijdrage dan kunt u mailen naar obsdegriffioen.ouderraad@gmail.com.