juffenenmeestersMeester Johan werkt al eenendertig jaar op de Griffioen,

altijd in de bovenbouw. Hij houdt van sport, lezen en

films kijken. Hij is de langste meester van de school!

Al meer dan vijftien jaar is juf Shanta op de Griffioen werkzaam als juf. Ze kan ontzettend goed koken en dat doet ze dan ook graag met de kinderen in het prachtige kookatelier. Ze hoopt dat alle leerlingen genieten op de Griffioen en later met plezier terugdenken aan hun schoolperiode!

Dineke prijst zichzelf gelukkig, omdat ze al vanaf 1979 kleuterleidster mag zijn. Ze vindt kleuters eerlijk, open, grappig en aandoenlijk. Ze vindt het heerlijk om ze van alles te leren en te laten ervaren! Ze is dol op kamperen, handwerken, Griekenland, waterpolo en, natuurlijk op kleuters!

De adjunct-directeur van de Griffioen is Erna. Ze heeft een Chinese moeder. Als je heel goed kijkt, kun je dat wel een beetje aan haar zien, al denkt Erna zelf van niet. Ze is een groot fan van Feyenoord en houdt van taarten bakken. In de vakanties gaat ze graag naar één van de Italiaanse meren of naar Noorwegen, maar als ze thuis is, werkt ze graag op de Griffioen. 

De kleuterjuf Ramona oefent haar vak uit met hart en ziel. Ze is niet alleen juf, maar ook moeder. Maar niet als ze aan het werk is. Dan noemt haar zoontje, die in het lokaal naast haar in de klas zit, haar namelijk geen mama, maar de buurvrouw! Ze geeft de kinderen graag haar liefde voor lezen en dansen mee.

De meester die het langst op de Griffioen werkt, is meester Jack. Zijn kinderen hebben met veel plezier hun basisschooltijd doorgebracht op de Griffioen. Met recht kan hij dus zeggen dat de Griffioen een belangrijk deel van zijn leven is, hij hoopt er nog lang te werken.

 Als je aan juf Elly van groep 8 zou vragen om een nieuw beroep te kiezen, dan zou ze dat niet willen. Ze wil juf zijn, lekker afwisselend. Je bent dan namelijk ook: verpleegster, verkeersregelaar, maatschappelijk werkster, rechter, psycholoog, pedagoog, coach en af en toe ook politieagent. Ieder jaar neemt ze met een beetje weemoed afscheid van de leerlingen, met de hoop ze een stapje verder gebracht te hebben in hun leven.

Lisa is juf, maar ook moeder van vier en oma van drie kleinkinderen! Ze vindt dat ze elk jaar weer lieve kinderen in de groep heeft. Ze is dol op de natuur en vertelt de kinderen daar graag over. 

Juf Inger geniet vooral van de creatieve kant van het vak en de contacten met de kinderen, ouders en collega’s. Ze is altijd op zoek naar interessante, nieuwe recepten. Als ze kookt kan ze ook lekker creatief zijn. En sociaal, met de mensen die ze uitnodigt voor een gezellig etentje!